.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

مصاحبه با بهمن فخريان

رئيس گروه درسي زيست شناسي

برگرفته از مجله رشد زیست شناسی پاییز 95



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 56
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : چهار شنبه 9 فروردين 1396
.

ارتباط افزایش تعداد فرزندان با طول عمر:

سریع قضاوت نکنید: تحقیقاتی نشان داده است که افزایش تعداد فرزند سبب طول عمر می شود. این کار با اندازه گیری طول تلومر انجام شده است در دو جمعیت از خانم ها و با تعداد بچه آنها ارتباط داده شده است.

نظر شما چیست؟

ایا همیشه اندازه گیری تلومر می شود این تحلیل را به ما بدهد. مثل یک مادری با ده فرزند فکر می کنید جوان می ماند؟ کمی به اطراف خود نگاه کنید.

دقت کنید هیچ مقاله ای را از روی عنوان قضاوت نکنید کمی زحمت بکشید و مقاله را باز کرده مطالعه کنید. سپس دارای تحلیل کامل تری از موضوع خواهید گردید.

تمایل داشتید اینجا نظر خود را بنویسید.

نکات مهم زیر را در مورد این مطلب در نظر بگیرید:

1) در مورد مطالعاتی که بر پایه جمعیتی صورت می گیرید هیچگاه نمی توانید بسط دهید و برای جوامع دیگر در نظر بگیرید مگر اینکه از نظر جامعه آماری و حجم نمونه به تعداد کافی باشد. همچنین ویژگی های سوشیو دموگرافی (مثل سن، نژاد، و .. ) برای دو جمعیت باید همبستگی آماری داشته باشند در غیر اینصورت باید در تحلیل آماری وارد شوند.

2) در این تحقیق، از دو قبیله گواتمالا از وابستگان به اقوام مایا نمونه برداری شده است و 75 زن مورد بررسی قرار گرفته اند.

3) اینگونه قبیله ها معمولا گنجینه ژنتیکی حفاظت شده داشته و ازدواج های داخلی می کنند، لذا این افزایش طول عمر به عوامل دیگر تغذیه ای و ژنتیکی می تواند بستگی داشته باشد.

4) مطمئنا در جامعه ایران، داشتن دو فرزند والدین را از پا در می آورد چرا رسد بیشتر. این نکته آخر جنبه شوخی داشت ولی وظیفه ما زیست شناسان این است که دانش خود را بالا برده و هر مطلبی را حتی اگر دانشگاه میشیگان آمریکا منتشر می کند بدون چون و چرا نپدیریم. باید ضمن داشتن دید واقع بینی، قدرت نقد مقالات را داشته باشیم. این مقاله کار خوبی است، اما بر حسب نوع جمعیت مورد پژوهش خود مقاله نه برای جمعیت اروپا، ایران یا آسیای جنوب شرقی

5) کلا عشق به هر چیزی طول عمر را زیاد می کند. امید به زندگی با عشق ارتباط دارد. اگر فرزندان ثمره عشق باشند شاید بی تاثیر در طول عمر نباشند.

این هم اصل منبع: مقاله اصلی

 

گرفته شده از: http://www.iranbiology.ir/



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 23
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : پنج شنبه 2 دی 1395
.

اینک در سلول های جنینی موش متیلاسیون آدنین به شکل N6 متیل آدنین شناسایی شد.

متیلاسیون آدنوزین در باکتری ها در گذشته شناسایی شده بود و کاربردهایی مثل شرکت در همانندسازی، شناسایی DNA باکتریایی از ویروسی، و ترمیم نقش دارد.


متیلاسیون DNA به عنوان یک تغییر اپی ژنتیک است. باکتری DNA متیله شده را DNAی خودی در نظر گرفته و DNAی غیر خودی را منهدم می کند.

متیلاسیون باز آدنین بصورت N6 متیل آدنین است.

در یوکاریوتها تا کنون متیلاسیون آدنوزین شناخته نشده بود و فقط سیتوزین به عنوان جایگاهی برای متیلاسیون شناسایی شده بود. ایجاد 5 متیل سیتوزین شرایطی را فراهم میکند که شانس جهش زیاد شود. زیرا 5 متیل سیتوزین به راحتی به تیمین  تبدیل می شود (در اثر دآمیناسیون) و در همانندسازی بعدی بجای سیتوزین/گوانین جفت تیمین/آدنین قرار میگیرد.

توالی های سرشار از سیتوزین موسوم به جزایر CpG بسیار مشهور هستند  که نقش مهمی در بیان ژن دارند.

اما اینک در یوکاریوتهایی مثل گیاهان، و حتی سلول های جنینی موش متیلاسیون آدنین به شکل N6 متیل آدنین شناسایی شد که همچنان محققین به دنبال مطالعات بیشتر هستند تا ارتباطی برای این نوع متیلاسیون با فیزیولوژی سلول پستانداران پیدا کنند.

نتیجه این تحقیق در سوم ماه مارس 2016 در ژورنال نیچر منتشر شده است.

مقاله

 

گرفته شده از: http://www.iranbiology.ir



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 35
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : پنج شنبه 2 دی 1395
.

بهبود وضعیت بهداشتی در چند سال اخیر بیشتر به خاطر توسعه انواع مختلفی از داروهاست که توانسته شمار زیادی از بیماری ها را درمان و یا تسکین بخشند مانند آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد عفونی، داروهای قلبی، داروهای شیمی درمانی، مهار کننده های سیستم ایمنی و غیره. انسان از دیر باز به فواید و مضرات مواد طبیعی موجود در اطراف خود مثل گیاهان و جانوران پی برده بود و از آن ها به عنوان دارو استفاده می کرد

 اما متاسفانه در اکثر موارد بی فایده و یا حتی مضر بودند. اگر چه تلاش های فراوانی در طی سالیان دراز برای کشف داروها صورت گرفته است اما از اوایل قرن بیستم دانشمندان با افزایش آموخته های خود در زمینه های علوم بیوشیمی، فیزیولوژی و شیمی توانستند سه دارو را بر اساس علوم جدید و نه مبتنی بر دانش سنتی تولید کنند.اکثر داروهایی که در حال حاضر مصرف می شوند می توان

گفت که نتیجه تحقیق و پژوهش سه دهه اخیر است. از دهه گذشته دانشمندان با چالش هایی در زمینه پیدا کردن ترکیبات شیمیایی جدید که بتوانند نسبت به داروهای موجود مفیدتر باشند و توسعه این ترکیبات برای طراحی داروهای جدید مواجه شده اند. بنابراین مطالعه و کشف روش های جدید برای تولید داروهای مؤثر از اهمّیت فراوانی در داروسازی مدرن پیدا کرده است .

 

 

cadd

 

 

در حال حاضر طراحی دارو به کمک کامپیوتر به عنوان یکی از ابزارهای بسیار مفید برای توسعه منطقی داروها، مورد توجه قرار گرفته است که در واقع شامل طراحی دارو از روی ساختار بوده و توانسته زمان لازم برای شناسایی و طراحی ترکیبات دارویی، نوع آن ها و بهینه سازی ساختارشان را به حداقل زمان برساند. این روش در طی 20 سال توسعه و تکامل پیدا کرده و به یکی از شاخه های علمی مهم در شیمی دارویی تبدیل شده است. زمینه های مهمی که نقش اصلی در پیشرفت طراحی دارو به وسیله کامپیوتر داشته را می توان به توسعه چند جانبه الگوریتم های پیشرفته که امکان محاسبه میدان های نیروی پیچیده را داده است، رشد سریع در محاسبات کامپیوتری، دسترسی به کامپیوترهای پیشرفته (کلاسترها ) در مراکز علمی، دسترسی به ساختارهای سه بعدی مولکول های بزرگ که بوسیله روش های کریستالوگرافی اشعه X و اسپکتروسکوپی NMR شناسایی شده اند و نیز دسترسی همگان به پایگاههای دادۀ ساختار ترکیبات شیمیایی که به وسیله اینترنت میسر شده است را معرفی نمود که باعث گرایش محققان داروسازی به این علم نو پا شده است . CADD همچنین برای طراحی پیش داروها مفید است، پیش داروها بطور عام برای افزایش دادن خصوصیات ویژه و یا دسترس پذیری زیستی یک داروی اصلی بکار می روند. اولین مرحله اساسی در طراحی دارو شناسایی مولکول هدف مناسب است، که با بیماری مرتبط باشد.

معمولاً پروتئین مهم در یک مسیر بیوشیمیایی که با پاتوژنز بیماری هم درگیر است به عنوان هدف اصلی در طراحی دارو در نظر گرفته می شود. با توجه به نوع بیماری و طبیعت آن، مولکولی که به عنوان ترکیب پیش رو بکار خواهد رفت ابتدا شناسایی و یا طراحی می شود و بسته به شرایط می تواند به عنوان مهارکننده و یا تحریک کننده یک پروتئین یا آنزیم در مسیرهای بیوشیمیایی مربوطه باشد. مرحله بعد در پروسه طراحی دارو بهینه کردن ساختار ترکیب اصلی است که بتواند با مولکول هدفش برهمکنش خیلی بیشتری را داشته باشد و با جایگاه مؤثر مولکول مکمل باشد. بنابراین در این مرحله CADD نقش بسیار حیاتی را در بهینه سازی ترکیب اصلی ایفا می کند.

 

 

منبع: http://drugdesign.ir/index.php/j-blog/140-cadd



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 51
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : جمعه 14 خرداد 1395
.

آنتی بیوتیک های کشنده ی باکتری های روده باعث توقف رشد سلول های هیپوکامب می شوند!
هیپوکامب قسمتی از مغز است که با حافظه مرتبط است.
از نتایج مهم این تحقیق میتوان به کشف سرنخی مهم مبنی بر وجود نوعی گلبول سفید که به عنوان رابط بین مغز ، سیستم ایمنی و روده عمل می کند ، اشاره کرد!!!

Antibiotics strong enough to kill off gut bacteria can also stop the growth of new brain cells in the hippocampus, a section of the brain associated with memory, reports a new study inmice. Researchers also uncovered a clue to why — a type of white blood cell seems to act as a communicator between the brain, the immune system, and the gut.

منبع:https://www.sciencedaily.com/releases/2016/05/160519130105.htm



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 19
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : چهار شنبه 5 خرداد 1395
.

محققان دهه ها بدنبال ارگانیسم های فاقد میتوکندری بودند. به موازات طی شدن سال ها اینگونه به نظر می رسید که پیدا کردن یوکاریوتی فاقد هر نوع میتوکندری به واقع کار غیرممکنی باشد.

تک یاخته های متعلق به Monocercomonoides، بیش از 80 سال قبل شناسایی شدند و با پاتوژن های ژیاردیا و تریکوموناس انسانی ربط دارند که هر دویشان متعلق به گروهی به نام Metamonada (گروهی که خصوصاً در زیست محیطِ دارای اکسیژن پایین زندگی می کند) هستند.

در مطالعه ای جدید، محققان ژنوم یک گونه از Monocercomonoides را توالی یابی نموده و از دریافتن اینکه ارگانیسم مزبور فاقد هر نوع پروتئین میتوکندریایی می باشد تعجب کردند.

به نظر می رسد علت دوام آوردن این تک یاخته بدون داشتن میتوکندری، وجود یک سیستم جابه جایی سولفور سیتوزولی (SUF) می باشد که از طریق انتقال افقی ژن (HGT)، از باکتریها بدست آمده و ظاهراً جایگزین عملکردهای میتوکندریایی می شود.

The presence of mitochondria and related organelles in every studied eukaryote supports the view that mitochondria are essential cellular components. Here, we report the genome sequence of a microbial eukaryote, the oxymonad Monocercomonoides sp., which revealed that this organism lacks all hallmark mitochondrial proteins. Crucially, the mitochondrial iron-sulfur cluster assembly pathway, thought to be conserved in virtually all eukaryotic cells, has been replaced by a cytosolic sulfur mobilization system (SUF) acquired by lateral gene transfer from bacteria. In the context of eukaryotic phylogeny, our data suggest that Monocercomonoides is not primitively amitochondrial but has lost the mitochondrion secondarily. This is thefirst example of a eukaryote lacking any form of a mitochondrion, demonstrating that this organelle is not absolutely essential for the viability of a eukaryotic cell.

لینک مقاله:

http://www.cell.com/current-biology/abstract/S0960-9822(16)30263-9

 



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 53
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : شنبه 1 خرداد 1395
.

ایرانیان بعنوان پیشگامان پزشکی در دنیای قدیم به شمار می آیند وافرادی همچون محمد زکریای رازی، ابن سینا و ابوريحان بيروني نظریات ارزشمندی را در خصوص تعریف آلرژن، تولید پادتن، کسب ایمنی اکتسابی در مورد آبله وهچنین واكسيناسيون افراد هارگزيدگی مطرح کرده اند.

اما امروزه پیشرفت های بسیاری در دانش پویای ایمونولوژی رخ داده و شاخه های بسیاری در این علم سربرآورده است. یکی از نوپاترین دانش ها در ایمونولوژی که به نوعی با آینده این علم گره خورده ایمونوانفورماتیک (Immunoinformatics) یا ایمنولوژی محاسباتی (computational immunology) می باشد که حین تکمیل پروژه های ژنوم انسان و جانداران پیشرفت های شگرفی را تجربه کرده است. به منظور بحث در مورد روش ها، اساس محاسباتی، پایگاه های داده و ابزارهای در دسترس و موارد استفاده از آن ها، در ابتدا می بایست مختصری در مورد ساختار و عملکرد پاسخ ایمنی و اپی توپ ها صحبت شود.
• سیستم ایمنی و اپی توپ ها :
آنتی ژن ها بعنوان مواد بیگانه خارجی که وارد بدن می شوند قادرند سیستم ایمنی همورال و سلولی را بر علیه خودشان به طور اختصاصی تحریک کنند. لنفوسیت هایT ولنفوسیت های B تنها سلولهای هستند که توانایی شناسایی و افتراق شاخص های آنتی ژنی مختلف را به طور اختصاصی دارند و بنابراین مسئول دو مشخصه ای اصلی پاسخ ایمنی اکتسابی یعنی ویژگی و خاطره می باشند. این خصوصیات لنفوسیتها به علت داشتن گیرنده های اختصاصی در سطح غشاء سلولی (TCR برای سلول T و BCR برای سلول B) آنها می باشد. سلول T در پاسخ به پاتوژن های درون سلولی (مانند ویروس ها و باکتری ها) و سلول های سرطانی نقش مهمی دارند. درحالیکه سلول B با ترشح آنتی بادی ها به طور مستقیم و غیر مستقیم در تخریب پاتوژن های مداخله می کند.
توانایی شناخت و پیوند اختصاصی یک آنتی ژن با BCRیا TCR، مربوط به قسمت های محدودی از آنتی ژن می باشد که آن را شاخص های آنتی ژنیک یا اپی توپ می نامند. اپی توپ ها در نقاط مختلف آنتی ژن واقع شده اند و بسته به محل آنها در مولکول، نامگذاری می شوند. شاخص هایی که در زوایای مولکول آنتی ژن قرار دارند، شاخص های فضایی نامیده می شوند.
هرگاه شاخص های که در توالی های پروتئینی دور از هم قرار دارند به واسطه تاخوردگی پروتئین، از نظر فیزیکی در مجاورت یکدیگر قرار گیرند به آنها شاخص غیر پیوسته می گویند.

figure 04 12شاخص های فضایی و غیرپیوسته در حقیقت ساختمان سوم و چهارم مولکول پروتئین هستند که از کنار هم قرار گرفتن اسید آمینه های دور در ساختار اول پروتئین حاصل شده اند. این شاخص های به وسیله سلول های لنفوسیت B و آنتی بادی ها شناسایی می شوند.
شاخص هایی که شامل باقیمانده های مجزائی از آمینو اسیدها در درون توالی پرتئین بوده و در سطح صاف مولکول هستند، اپی توپ های خطی نامیده می شوند. اپی توپ های خطی به وسیله هردوی سلول لنفوسیت B و T ) MHC کلاس I و (II شناسایی می شوند. قابل توجه است که شاخص های فضایی فقط به وسیله سلول های B شناسایی می شوند.
از آنجائیکه شاخص های شکلی در اطراف مولکول آنتی ژن قرار دارند و در حقیقت تصویری از ساختمان سه بعدی مولکول هستند. و از طرف دیگر، علیه شاخص های ردیفی و نهفته یک مولکول، بیشتر واکنش ایمنی سلولی یا ازدیاد حساسیت تاخیری صورت می گیرد. شاخص های فضایی قدرت ایمنی زایی بیشتری نسبت به سایر اپی توپ های یک آنتی ژن داشته وسبب تولید آنتی بادی بیشتری نیز می شوند (Immunodominant می باشند).
به طور کلی، هر اپی توپ، یک زیر دسته خاص از لنفوسیت های B cell ، T cell کمکی یا T cell مهار کننده را تحریک می کند. بنابراین واکنش ایمنی علیه یک آنتی ژن در حقیقت برآیند جمع جبری واکنش ایمنی لنفوسیت های مختلف علیه اپی توپ های آن آنتی ژن است .
پیشگویی اپی توپ ها انگیزه ویژه ای را در محققین علوم پایه و بالینی پزشکی برانگیخته اند، بدین سبب که پتانسیل وسیعی برای طراحی واکسن، پیشگیری از بیماری ها، تشخیص و درمان را میسر می کند. پیشرفت واکسن ها در گذشته انحصارا متکی بر تجربیات ایمنی شناسی و بیوشیمی نظیر روش های کتابخانه نمایش فاژی، پپتیدهای همپوشان، الایزا، NMR، ایمونوفلورسانس، رادیوایمونواسی، وسترن بلات، ایمونوهیستوشیمی، مطالعات کریستالوگرافی اشعه X ساختار آنتی بادی- آنتی ژن و توجه به پاتوژن های وحشی با ایجاد جهش های تصادفی و پاساژ های پی در پی بوده است، که معایب آنها گرانی، زمان بری، ایمونوژنیسیته پائین فرآورده و احتمال برگشت پذیری به حالت پاتوژن حاد می باشد. با کمک برنامه ها و پایگاه های داده پیشگویی اپی توپ، ما قادریم بر روی پروتئین ایمونوژن مورد نظر خود تمرکز کنیم و به طور قابل توجهی از تعداد آزمایشهای in vitro بکاهیم.

 

• مفهوم ایمونوانفورماتیک :
با شکوفایی یافته های ایمونولوژی در مقالات علمی که به سبب استفاده از فنون تجربی در طی زمان حاصل گردیده بود، مقدار وسیعی از اطلاعات عملکردی، بالینی و اپیدمیولوژیکی بدست آمد. در این میان توسعه رهیافت های جدید محاسباتی جهت ذخیره و آنالیز این اطلاعات امری ضروری به نظر می رسید، لذا محققان به طور روز افزونی به سمت استفاده از قابلیت های منابع و نرم افزارهای بیوانفورماتیکی در برخی از حوزه های ایمنی شناسی، جهت یافتن آگهی، افزایش کیفیت و کارایی تحقیقات خود روی آوردند.
به منظور شناسایی دقیق شاخص های آنتی ژنتیک نیاز به بدست آوردن پروتئین مورد نظر از ارگانیسم و شناخت مناسب قطعات پپتیدی بدست آمده از آن و آزمایش بر روی آنها جهت شناسایی فعالیت ایمنی زایی می باشد. این چنین مطالعاتی طاقت فرسا، زمان بر و پر هزینه بوده، بنابراین تلاش و توجه محققین به سمت توسعه روش های سریعتر نظیر پیشگویی، مبتنی بر توالی آمینو اسید پروتئین مورد بررسی، می باشد.
در سالهای اخیرایمونوانفورماتیک یا ایمونولوژی محاسباتی به طور وسیعی به عنوان رهیافت قدرتمندی جهت آنالیز، مدل سازی و پیشگویی عملکرد سیستم ایمنی در دو حالت سلامتی و بیماری مورد توجه قرار گرفته است .
خصوصا این که سبب تسهیل توسعه واکسن های نوین مبتنی بر داده های ژنومیک و پرتئومیک شده است . این چنین واکسن هایی، به خصوص آنهایی که بر علیه بیماری هایی عفونی هستند ((بیماریهای که سبب ابتلا و مرگ گروه زیادی در تمام جهان می شوند)) حائز اهمیت استراتژیک از نظر سلامتی جهانی می باشند.
پیشگویی اپی توپ های با ایمونوژنسیته بالا همچنان به عنوان یک امر حیاتی و چالش برانگیز در بیوانفورماتیک خودنمایی می کند. پیچیدگی ذاتی شناسایی آنتی ژن، پیشگویی اپی توپ را مشکل می کند از این رو الگوریتم های متنوعی جهت پیشگویی اپی توپ ها طراحی شده اند.
با در دست داشتن اطلاعات کافی، دسترسی به تکنولوژی های جدید شناسایی، الگوریتم های طبقه بندی شده و ابزارهای محاسبه ای که مناطق با آنتی ژنسیتی بالا را در پروتئین پیش بینی می کنند تقریبا می توان با احتمال بالائی نواحی ایمونوژنیک را در پروتئین شناسایی کرد.
نقشه یابی پتانسیل اپی توپ های سلول B و T این امکان را به ایمنی شناس می دهد که ژنوم پاتوژن را جهت بررسی پروتئین های آنتی ژنیک مورد پایش و آنالیز قرار دهد و از هزینه ها و زمان می کاهد که این روش به واکسیناسیون معکوس معروف می باشد.
این روش طراحی چون نیاز به کشت پاتوژن و سپس استخراج پروتئین های آنتی ژنیک را با روش های مرسوم محدود می کند، با اهمیت می باشد. برخی از حوزه های تحقیقات ایمونوانفورماتیک، ایمونوژنومیکس، ایمونوپرتئومیکس، پیشگویی اپی توپ ها و واکسیناسیون in silico، شناسایی ژن های حدت، پروتئین هایی مستقر در سطوح، آلرژن ها، ساخت پایگاه داده ایمنی شناسی و مدل سازی پاسخ سیستم ایمنی و شبیه سازی آزمایشات آزمایشگاهی قلمروهای متفاوت علم ایمونوانفورماتیک می باشند. اخیرا نیز رهیافت های زیست شناسی سیستماتیک به منظور بررسی خصوصیت رفتار پویای سیستم ایمنی جهت گیری کرده اند.

nbt0706 791 F1

• ایمونومیکس(Immunomics) یا یکپارچکی ایمونوژنومیک و ایمونوپروتئومیک :
واژه ایمونوژنومیک نیز به معنی بررسی ژنهای مرتبط با سیستم ایمنی و واژه ایمونوپروتئومیک به معنی بررسی پروتئینهای مرتبط با سیستم ایمنی می باشند که با وحدت آنها اصطلاح ایمونومیکس شکل می گیرد که به معنی بررسی همه ژنها و پروتئین های سهیم در پاسخ ایمنی می باشند. این معنی ژن ها و پروتئین که در انواع سلول های غیر از سلول های ایمنی بیان می شوند، را جدا می کند.
در واقع همه واکنش های ایمنی که ناشی از واکنش های میان میزبان و پپتیدهای آنتی ژنیک هستند به عنوان واکنش های ایمونومه (Immunome reactions) تلقی می شوند و مطالعه آنها تحت عنوان کلی ایمونومیکس قرار می گیرد. این دانش نوین سبب ایجاد پلی میان انفورماتیک، ژنومیکس، پرتئومیکس، ایمونولوژی و پزشکی بالینی شده است و یک سازماندهی نوین است که از فنون با ظرفیت بالا جهت فهم مکانیسم سیستم ایمنی استفاده می کند .
ژنومیکس و پرتئومیکس هر دو به عنوان دو زمینه ای مستقل تحقیقاتی و پیشرفت رشد کرده اند و ایمونومیکس به طور نهفته و به صورت حمایتی در لوای این تلاش ها باقی مانده است. شاید بخشی از این مسئله به دلیل این موضوع باشد که بسیاری از ایمنی شناسان رهیافت های سنتی را جهت حل مشکلات زیست شناسی ترجیح می دهند و اعتقاد دارند که نتایج دستی به نحوی با اهمیت تر از تکنیک های in silico می باشند. علی رغم نقصان نسبی ابزارهای موجود، پیشرفت ها در محدوده طراحی واکسن سبب پیشرفت های اولیه چشمگیری در این زمینه شده است .
از زمانی که که ابزارهای ایمونوانفورماتیک شروع به رشد و همچنین اختیار و سازگاری وسیع تری پیدا کردند، فرصت های بی شماری برای به کارگیری از این تکنیک ها در حل مشکلات همچون پروتئین درمانی، خودایمنی، پیوند، سرطان و آلرژی پیدا شده است.

 

منبع: http://drugdesign.ir/index.php/j-blog/147-immunoinformatics1



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 40
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : شنبه 1 خرداد 1395
.

 

برای از بین بردن سرطان , آن را سرکوب نکنید, تحریکش کنید

 

از قدرت سرطان می توان بر علیه آن استفاده کرد. این را دانشمندانی می گویند که نوعی ازجودو مولکولی را آزموده اند. آنها به جای اینکه به طور مستقیم فعالیت ژن های سرطان زا را مهار کنند, با خارج کردنشان از تعادل، از این عمل برضد سلول های سرطانی استفاده کردند. تحریک بیش از حد ژن های سرطانی باعث تولید انبوهی از پروتئین های تا نخورده و تجمع آنها می شود. این انباشت، یک واکنش استرسی در سیستم پردازش پروتئین سلول های سرطانی راه انداخته و در نهایت موجب نابودی سلول های سرطانی خواهد شد.

استراتژی مذبور در یک پروژه تحقیقاتی کشف و توسعه دارو در کالج پزشکی بیلور بررسی شده است.در این پروژه با تلاش برای یافتن ترکیبی که بتواند ژن های سرطان زا (انکوژن ها) را مهار کند آغاز شد و در این مورد, خانواده ای از انکوژن های فعال کننده همکار(co-activator) گیرنده ی استروئیدی (SRC) که مد نظر بود. اما دو دانشمند از این کالج به نام های دکتر دیوید لونارد و دکتر برت اومالی, ایده ای غیر متعارفی را مطرح نمودند:
چه خواهد شد، اگر سبب تحریک بیش از حد انکوژن های فعال کننده همکار گیرنده استروئیدی (SRC) شویم؟ چرا نباید به دنبال داروهایی باشیم که مسیرهای سیگنالینگ را نه تنها مهار نمی کند بلکه فعالیت آنها را افزایش می دهد ؟
استدلال دکترلرنر و دکتر اومالی این بود که با اجراء این ایده می توان سلول های سرطانی را از بین ببرد. برای آزمایش این ایده, دانشمندان صدها هزار ترکیب را برای شناسایی یک فعال کننده قوی(SRC) غربال گری کرده تا ترکیب MCB-613 را پیدا کردند .سپس آنها این دارو را به عنوان یک مولکول کوچک محرک با نام اختصاری (SMS) برروی یک موش مبتلا به سرطان پستان، مورد آزمایش قرار دادند.

نتایج آزمایش در 10 آگوست در مجله ی سلول سرطانی در مقاله ای تحت عنوان " خواص یک مولکول کوچک محرک وفعال کننده ی همکار گیرنده ی استروئیدی که سلول های سرطانی را بیش از حد تحریک می نماید وسبب می شوند تا سلول دچار استرس و مرگ شود." انتشار یافت. دراین مقاله گزارش شده, هنگامی که محققین MCB-613 را برای 13 موش مبتلا به سرطان پستان تهیه کردند, داروهای کاندید تقریبا به طورکامل جلو رشد تومور را متوقف نموده, بدون آنکه ایجاد سمیت نماید. و این در حالی است که در گروه کنترل شامل 14 موش، رشد تومورها در طی بیش از 7هفته به حدود 3 برابر رسیده بود.

دراین مقاله مکانیسم عمل MCB-613 بدین گونه توصیف شده است که ترکیب MCB-613 با تحریک فعالیت رونویسی، سبب می گردد که با تولید انبوهی از پروتئین ها تا نخورده در یک ساختار سلولی به نام شبکه آندوپلاسمی (ER) باعث مرگ سلول های سرطانی شوند در سلول های سرطانی به علت سرعت بالا در تکثیر، نیاز به سنتز تعداد زیادی پروتئین دارند . در نتیجه برای ذخیره و تا خوردگی صحیح این تعداد از پروتئین ناچار به ورود به شبکه آندوپلاسمی (ER) می باشد.

 

mcb

 

تحقیق بیشتر نشان داده که MCB-613 اینتراکشن فعال کننده همکار گیرنده استروئیدی (SRC) را با دیگر فعال کنندگان همکار افزایش داده و به طور قابل توجهی در شبکه آندوپلاسمی تولید استرس و به همراه تولید انواع گونه‌های فعال اکسیژن می گردد. نویسندگان این مقاله نوشتند "به علت نیاز بالای سلول های سرطانی به رشد و بیان بیش از حد SRCs ما نشان دادیم که میتوان از MCB-613 برای القاء استرس در سلولهای سرطانی استفاده کرد."

 تحریک بیش از حد (SRC) ها موجب می گردد که به دنبال مکان های اضافی بر روی شبکه آندوپلاسمی باشند که در حال حاضر با حداکثر ظرفیت خود عمل می کند و لذا باعث تجمع تعداد زیادی از پروتئین های تا نخورده می شود.اینها سبب واکنش استرس سلولی می شوند که به نوبه ی خود باعث ساخت مولکول های سمی به نام گونه های فعال اکسیژن می گردد. همچنین نویسندگان این مقاله گزارش دادند که ترکیب مذکور سلول های سرطانی سینه, پروستات,ریه و کبد را از بین می برد, در صورتی که به میزان ناچیزی از سلول های طبیعی کشته می شوند.  یکی از نویسندگان این مقاله وهمکار ارشد پژوهش به نام دکترلونارد بیان کرد" تا به حال هیچ دارویی پیشنهاد یا توسعه داده نشده است که درواقع با تحریک انکوژن ها موجب تسریع درمان شود . نمونه اصلی داروی ما در انواع متعدد سرطان کاربرد دارد واین ما را تشویق می کند که بتوان آن را به عنوان داروی برای همه نوع سرطان در انبار داروهای سرطانی بیافزاییم."

 

mbc2

 

درحال حاضر یافته ها اشاره دارد که بالا بردن فعالیت (SRC)،به سطحی حتی فراتر از درجه ای که در سلول های سرطانی است و افزایش فشار بروی سیستم پاسخ به استرس آنها باعث کشته شدن انتخابی سلول های سرطانی می شود. درمطالعات آینده, پژوهشگران می بایست به کشف مکانیسم هایی بپردازند که نشان دهد افزایش کدام یک از (SRC) ها سلول های سرطانی را از بین می برند ودر نهایت بهترین فعال کنندگان (SRC) ها را غربالگری نمایند. 

دکتر اومالی, دیگر نویسنده و همکار ارشد این تحقیق بیان نمود: "ما خوشبین هستیم که این داروها در نهایت راه خود را برای درمان بیماران به درمانگاه ها پیدا خواهند کرد."

منبع: http://drugdesign.ir/index.php/j-blog/181-kill-cancer



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : سه شنبه 28 ارديبهشت 1395
.

 

پپتیدها در درمان سرطان، دیابت، آلرژی، بیماریهای عصبی و همچنین به عنوان ضد درد، ضد میکروبی، ضد ویروسی و ... کاربرد دارند. در حال حاضر تعداد پپتیدهای دارویی که در فاز پری کلینیکال وجود دارند حدود 400 پپتید می‌باشند:

 

در فاز 1= 40

در فاز 2= 75

در فاز 3= 30

تائید شده= 60

بازار پپتیدهای دارویی در حدود 1.5 درصد کل فروش داروها را تشکیل می‌دهد. در حال حاضر در بازار دارویی 5 پپتید مصرف بالاتری نسبت به بقیه پپتیدها دارند:

Glatiramer : درمان MS

Leuprolide : درمان سرطان پروستات

Gasproline : برای درمان سرطان پروستات

Octrotide : درمان آکرومگالی

Cetrotide : درمان ناباروری

این چند پپتید حدود یک بیلیون دلار در سال مصرف دارند.

با این وجود طراحی و تولید پپتیدها به عنوان داروهای درمانی دارای مزایا و معایبی می‌باشند.

مزایای پپتیدهای دارویی:

اثرگذاری و فعالیت بیشتر نسبت به مولکول‌های کوچک دارند، از فعالیت زیستی بالایی برخوردار بوده، با توجه به اندازه آنها احتمال اتصال به هدفهای غیر از هدف اصلی کمتر است، احتمال تجمع آنها در بدن نسبت به داروهای دیگر به علت هضم توسط پروتئازها کمتر است. همچنین یکی از مهم ترین مزایای پپتیدها به عنوان دارو این است که معمولاً چنین داروهایی عوارض جانبی نداشته و به علت داشتن سمیت پایین، مشکلاتی را برای بیمار به وجود نخواهند آورد.

معایب پپتیدهای دارویی:

هضم پپتیدها توسط آنزیمهای مختلف مانند پروتئازها، کندی سرعت انتقال این نوع داروها از غشاء و انعطاف پذیری بالای آنها، داشتن نیمه عمر کوتاه و بالابودن هزینه فرموله کردن آنها در مقایسه با داروهای جدید نیز از دیگر معایب این گروه از داروهاست. علاوه بر این، پپتیدها ترکیباتی هیدرفیلیک یا آب دوست هستند و نمی توانند از سد خونی مغزی عبور کنند.

 

منبع: http://drugdesign.ir/index.php/j-blog/207-peptide-based-drugs



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : پنج شنبه 23 ارديبهشت 1395
.

ژنومیکس مقایسه ای چیست؟

ژنومیکس مقایسه ای یک حوزه هیجان انگیز از تحقیقات بیولوژیکی است که که در آن پژوهشگران با استفاده از انواع ابزارها، از جمله آنالیز های بر پایه کامپیوتر، توالی های کل ژنوم گونه های مختلف را با هم مقایسه می کند. با مقایسه دقیق ژنوم ارگانیسم های مختلف - از جمله ژنوم موجودات اعم از انسان به شامپانزه تا مخمر - محققان می توانند مناطق مشابه و متفاوت را بطور دقیق تعیین کنند. این اطلاعات به دانشمندان کمک کند تا درک بهتری از ساختار و عملکرد ژن های انسان و تهیه استراتژی های جدید برای مبارزه با بیماری های انسانی داشته باشند.

سالها مطالعات برروی ژنومیکس مقایسه ای به نتایج چشمگیری رسیده است. محققان به طور فزاینده ای از ژنومیکس مقایسه ای برای کشف حوزه های مختلفی از علوم زیستی و پزشکی، اعم از مطالعه توسعه و رفتار انسان تا بررسی متابولیسم و کشف استعداد ابتلا به بیماری استفاده می کنند این مطالعات در حال کشف مسیرها و ژن هایی جدید رفتاری، عصبی و رشد و نمو که در میان گونه ها به اشتراک گذاشته و یا مرتبط با گونه ها است. برخی از محققان از ژنومیکس مقایسه ای برای آشکار ساختن زیربنا و اساس ژنومی بیماری ها در حیوانات استفاده می کنند تا به بینش جدید در درمان بیماری در انسان برسند.

محققان  ژنوم صدها نفر از حیوانات و گیاهان را به طور کامل توالی یابی کرده اند بیش از 250 گونه های جانوری و 50 گونه از پرندگان، و به این لیست بطور مرتبط و روزانه اضافه می شود.

http://drugdesign.ir/images/blog/comprtive_genomics.jpg

یک مطالعه نشان داد که حدود 60 درصد از ژن ها بین مگس میوه و انسان حفاظت شده است، به این معنی که به نظر می رسد دو ارگانیسم مجموعه ای از ژن ها را به اشتراک گذاشتن اند. دو سوم از ژن های انسان که در سرطان نقش داشته باشد مشابه آن در مگس میوه نیز وجود دارد.

تجزیه و تحلیل ژنومیکس مقایسه ای شش گونه مخمر دانشمندان را وادار کرد تا کاتولوگ اولیه تهیه شده از ژن ها مخمر را بازبینی کنند و در نتیجه این تجزیه تحلیل مجموعه ای جدید از عناصر عملکردی که نقش مهمی در تنظیم فعالیت ژنوم، نه تنها در در مخمر بلکه در بسیاری از گونه های دیگر بازی می کنند، را کشف کردند.

محققان که برروی تولید شیر مطالعه می کردند با نقشه برداری ژن های که باعث افزایش تولید شیر با چربی بالا در گاو می شوند ،باعث افزایش تولید شیر به میزان بالاتری و در نتیجه تاثیر چشمگیری در اقتصاد ایجاد کرده اند .این یکی از بسیاری از مطالعات با هدف افزایش تولید مواد غذایی است.

دانشمندان ژن ها که باعث افزایش ماهیچه سازی در گاو را کشف کردند. همچنین آنها همان ژن ها را در سگهای مسابقه پیدا کردند، و نتایج این یافته ها به مطالعاتی که برروی افزایش عملکرد انسانها صورت می گیرد نیز کمک می کند.

مقایسه ژنوم، نزدیک به 50 گونه پرنده یک شبکه ژنی مسئول آواز در پرندگان را اشکار ساخت که ممکن است این شبکه ژنی نقش مهمی در سخن گفتن و زبان انسان نیز داشته باشد. محققان همچنین شبکه های ژنی مسئول صفات مانند پر و منقار را نیز کشف کرده اند.

در مطالعات دیگر، محققان NHGRI برای درک بهتر از نحوه رشد و توسعه موجودات و برای رسیدن به این پاسخ که ژنها چگونه برروی شکل و اندازه بدن تأثیر می گذارد ژنوم سگ های با اندازه های مختلف را با هم مقایسه کرده اند. همچنین مطالعات انجام شده برروی سگ های مبتلا به مشکلات خواب، ژن ها و مسیرهای درگیر را اشکار و برای درمان مشکلات خواب، اهداف دارویی تازه ای را پیشنهاد کرده اند.

اینها چندین مثال از صد ها مثال کاربرد ژنومیکس مقایسه ای بود. نتایج مطالعه ژنومیکس مقایسه ای می تواند در مطالعات فیلوژنی و تکامل ، کشف ژن های درگیر در مسیر های مختلف بیوشیمیایی، در شناسایی ژن های عامل صفات منحصر به فرد در یک موجود، عامل ایجاد بیماری و... به کار برده شود.

 

منبع:http://drugdesign.ir/index.php/j-blog/219-comparative-genomics



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 43
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : دو شنبه 20 ارديبهشت 1395
.

بیوانفورماتیک یعنی چه

me-myself-bigdata

 

 درك زبان خاموش اما جذاب سلولهاي زنده، تلاش بيولوژي مولكولي مدرن است. از يك الفباي ساده چهار حرفي (آدنين، گوانين، سيتوزين، تيمين) دستورالعمل فرآيندهاي حياتي شكل مي گيرد كه پيچيده ترين بيان و گفتار آن‌ها “انسان” است. حجم فوق العاده زياد داده هاي مولكولي(Big DATA) و الگوهاي مبهم و مرموز آن‌ها ما را بر آن داشته است تا به نياز مطلق به پايگاه هاي داده كامپيوتري و ابزارهاي تحليل داده‌ها پي ببريم. تلاش و مبارزه ما يافتن روش هاي جديد، جهت مديريت اين داده‌ها حجيم و پيچيده است و نيز فراهم كردن بستري جهت دسترسي به ابزارهاي كامپيوتري و تحليل داده هاست تا ميراث ژنتيكي خود را بيش تر درك كنيم و نقش آن را در سلامت و بيماري‌ها بيابيم.

تعريفبیوانفورماتیک یعنی استفاده از فناوری انفورماتیک به منظور تجزیه و تحلیل داده های زیستیبیوانفورماتیک همزمان با پروژه های ژنوم رشد کرد و داده های این پروژه ها را ذخیره و مورد بررسی قرار دادبیوانفورماتیک به مباحث مختلفی همچون ژنومیکس ، ترنسکریپتومیکس، متابولومیکس و پروتئومیکس  میپردازد.

بيوانفورماتيك شاخه اي از علم است كه از كامپيوتر بهره مي گيرد تا اطلاعات بيولوژي مولكولي را در كامپيوتر ذخيره نمايد و با ابزارهاي كامپيوتري و الگوريتم هاي قدرتمند رياضي آناليز و تحليل نمايد.امروزه تجزیه و تحلیل دادهای زیستی توسط کامپیوتر به منظور پیشبرد بهتر اهداف تحقیقاتی به یک نیاز اساسی تبدیل شده است اما خوشبختانه بیشتر داده های زیستی و ابزارهای آنالیز آنها به صورت آنلاین و اکثرا رایگان در اینترنت در دسترس میباشند و در هرجایی و توسط ساده ترین کامپیوترها میتوان به داده ها دسترسی داشت.

 

اکنون پروژه های ژنومی موجودات مختلف اطلاعات بسیار زیادی را از ژن ها و محصولات آن ها در اختیار ما گذاشته استآشکار است که گام بعدی مطالعه ی آزمایشگاهی و رایانه ای عملکرد این ژن ها و محصولات آن ها در ابعاد سلول و نحوه ی ارتباط آن ها استاز طرف دیگر به واسطه ی روش های آزمایشگاهی مختلف و پیشرفته که روز به روز در حال ترقی هستند اطلاعات عملکردی ما از ژن ها و ماکرومولکول های زیستی افزایش می یابدبنابراین به منظور استفاده از اطلاعات به دست آمده از پروژه های ژنومی و اطلاعات عملکردی لازم است که این داده ها با استفاده از رایانه به صورت دسته بندی شده در بیایند.

 

همانطور که مشخص شد بیوانفورماتیک از دو حوزه اصلی بیولوژی و انفورماتیک تشکیل شده است و بعد از انجام پروژه های ژنوم و افزایش روز افزون داده های زیستی کاربرد بیوانفورماتیک در پزشکی مداوم در حال افزایش است، لازم به توضیح است که به این حوزه جدید کلینیکال بیوانفورماتیک و یا بیومدیکال انفورماتیک  میگویند که با حوزه انفورماتیک پزشکی متفاوت میباشد که شکل روبرو تفکیک خوبی را از ارتباط بین علوم زیستی ،پزشکی و انفورماتیک به تصویر کشده است.

3 core

 

مرحله ي بعدي در ادامه اين تحقيقات، تلاش هاي بيشتر در جهت مطالعات سيستماتيك در زمينه ي سلول ها، اندام ها و موجودات زنده؛ بويژه فرآیندهای سلولي مانند برهمکنش های مولکولی، ارتباطات بین سلولي، تقسيم سلولي ،هموستازي و سازگاري های محیطی استدانشي كه اين مجموعه از فعالیت ها را دنبال مي كند سامانه های زیستی ” (System Biology ) ناميده شده است.

در واقع، زمان آن فرا رسيده است كه شاخه هاي مختلف علوم زيستي به منظور درك بهتر چگونگي عملكرد سلول، چگونگي تنظيم فزآیند هاي سلولي و چگونگي واكنش و سازگاري با تغييرات محيطي با هم ادغام شوندبا توجه به موارد ذکر شده حتما ضرورت یادگیری بیوانفورماتیک برای زیست شناسان را درک کردید.

 

 

منبع: http://ibp.ir/

 



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 80
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : پنج شنبه 9 ارديبهشت 1395
.

 

همه باید برای داشتن زمین سبز تلاش کنیم.

(برای دیدن این ویدئو روی عکس زیر کلیک کنید.)



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 104
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : جمعه 3 ارديبهشت 1395
.

روز جهانی زمین پاک هر ساله در تمام دنیا برگزار و به همه مردم روی زمین یادآوری می‌شود که نباید سیاره خود «زمین»‌ را فراموش کنند و باید به فکر حفظ آن باشند. یادمان باشد اگر قرار است کره زمین کماکان منزل ما باشد، باید هرچه در توان داریم، انجام دهیم تا اطمینان حاصل کنیم که منزل امنی برای نسل‌های آینده‌ باشد، همانطور که برای ما بوده است. این ویدئو را حتما ببینید.( برای دیدن ویدئو روی تصویر زیر کلیک کنید.)

 



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 106
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : جمعه 3 ارديبهشت 1395
.

روز زمین، روزی برای افزایش آگاهی و قدردانی نسبت به محیط زیست کرهٔ زمین است. این روز دو بار در سال، یک بار در طول فصلبهار در نیمکره شمالی ( ۲۰ مارس) و در طول فصل پاییز در نیمکره جنوبی (که فصل بهار آن نیمکره محسوب می شود) برگزار می‌شود.
سازمان ملل متحد نیز هر سال در اعتدال بهاری، این روز را جشن می‌گیرد. این رسمی بود که توسط فعال صلح یعنی جان مک‌کانل در سال ۱۹۶۹ در اجلاس یونسکو معرفی شد و توسط سناتور آمریکایی گیلورد نلسون به عنوان یک جلسهٔ آموزشی در مورد محیط زیست بنیان گذاشته شد. در خیلی از کشورها روز ۲۲ آوریل هم زمان با ۳ اردیبهشت روز زمین است و جوامع بسیاری نیز هفتهٔ زمین را با آغاز روز زمین جشن می‌گیرند و تمام هفته را به فعالیتهای زیست محیطی اختصاص می‌دهند.



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : جمعه 3 ارديبهشت 1390
.

تحقیقات زیادی انجام گرفته است تا روی به عنوان یک ریزمغذی ضروری وارد محصولات زراعی شود. این کار به دلیل فواید زیادی که برای مردم کشورهای در حال توسعه دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است.

به نقل از ساینس دیلی، گروهی از دانشمندان دانشکده علوم گیاهی و محیط زیست دانشگاه کپنهاک مقاله‌ای در” Nature Plants ” منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد احتمالا توانسته‌اند راهی برای تولید محصولات غنی از روی پیدا کنند.

آن‌ها می‌گویند که موفق شده‌اند سیستم انتقالی را در سلول‌های گیاهی شناسایی کنند که مسؤول ارسال روی به دانه‌های گیاهی است. این کشف کمک می‌کند که راهی برای تولید گیاهانی پیدا کنیم که فعالیت این سیستم انتقال در آنها ارتقا پیدا کرده و قادرند دانه‌های غنی از روی تولید کنند.

این امر تاکنون غیرممکن به نظر می‌رسید که بتوان ارزش غذایی بخش بزرگی از وعده غذایی انسان را افزایش داد چرا که زیست‌شناسان تا پیش از این هیچ نوع محصولی پیدا نکرده بودند که حاوی این پمپ‌های روی باشد. این به آن معنی است که اگر شما بتوانید واریته‌ای از گیاه چاودار تولید کنید که بارگذاری روی در دانه‌های آن بهبود پیدا کرده باشد، می‌توانید این فرایند را برای جو، گندم، برنج و سایر محصولات زراعی دیگر به طور مشابه اعمال کنید.

برنامه محققان این است که عملکرد پمپ‌های روی در گیاهان را مورد بررسی عمیق‌تر قرار داده و بتوانند قواعد مربوط به انتقال آن به محصولات زراعی متداول را به دست آورند.

پژوهشگران می‌گویند که پمپ‌های روی نه تنها روی بلکه کادمیوم را نیز به درون دانه‌های گیاهی پمپ می‌کنند و متاسفانه کادمیوم یک فلز سنگین سمی است. بنابراین، محققان در تلاش هستند که راهی برای جداسازی این دو عملکرد پیدا کنند تا میزان انتقال روی به درون دانه‌های گیاهی را افزایش دهند بدون این که انتقال کادمیوم افزایش پیدا کند.

آن‌ها می‌گویند این کار می‌تواند یک عملکرد دوگانه در پی داشته باشد، چرا که به محققان امکان می‌دهد گیاهانی پرورش دهند که علاوه بر تولید دانه‌های غنی از روی، در پاکسازی خاک‌های آلوده از کادمیوم نقش داشته باشند

در هر حال دانه‌های برنج غنی از روی هنوز سر از سوپرمارکت‌ها در نیاورده‌اند؛ این کار هنوز در مرحله تحقیق قرار دارد و راه زیادی باقی مانده است که از مرحله آزمایش به عمل برسد. محققان تخمین می‌زنند که این محصولات غنی از روی احتمالا ۱۰ سال دیگر می‌تواند وارد سفره‌های غذایی مردم شود.

منبع :

Lene Irene Olsen et al. Mother-plant-mediated pumping of zinc into the developing seedNature Plants, April 2016 DOI:10.1038/nplants.2016.36
 
گرفته شده از: مجله خبری زیست شناسی


:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 80
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : سه شنبه 31 فروردين 1395
.

محققان شیوه جدیدي براي كشتن باكتري‌ها كشف كردند كه بي‌نياز از آنتی بیوتیک بوده و بر پایه فناوری نیمه رساناست.

باکتری مانند استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی‌سیلین (MRSA) تنها باعث عفونت های مرگبار نمی شود، بلکه آنتی بیوتیک های متداول نیز بر روی آنها بی تأثیر هستند؛ همچنین خطر تبدیل شدن به باکتری مقاوم در برابر آنتی بیوتیک در مورد باکتری های ساده و قابل کنترل نیز وجود دارد.

محققان شیمی پژوهشکده IBM در آلمادن کالیفرنیا در جریان تحقیقات موفق به كشف موادی شدند که در زمان تشکیل زنجیره برای شکل‌دهی پلیمر، قادر به تولید بار الکترواستاتیک هستند.

محققان کنجکاو شدند که آیا این پلیمر کاربردهای دیگری دارد و این مسأله منجر به ایجاد کاربرد موسوم به «پلیمرهای نینجا» شد.

زمانیکه اجزای پلیمرهای نینجا به جریان خون یا آب معرفی می شوند، به ساختارهای نانو زیست سازگار (نینجا) تبدیل می‌شوند که بصورت الکترو استاتیکی به سمت سلول های آلوده کشیده شده، اما سلول های سالم را تحت تأثیر قرار نمی‌دهند. پس از رسیدن به سلول‌های آلوده، باکتری نابود شده و هیچ گونه عوارض جانبی یا تجمع در بدن گزارش نشده است.

«جیم هدریک» از محققان این پژوهش تأکید می کند: مکانیسمی که این پلیمرها برای مبارزه با باکتری استفاده می کنند، با شیوه ضد باکتری آنتی بیوتیک ها کاملا متفاوت است.

پلیمرها عملکرد سیستم ایمنی را تقلید می کنند: پلیمر به غشاء باکتری می‌چسبد و باعث بی ثباتی غشا می‌شود، در نتیجه فرصت کمی برای ایجاد مقاومت در برابر پلیمر بوجود می‌آید.

علاوه بر کاربردهای پلیمرهای نینجا در پزشکی، محققان امیدوارند که از این پلیمر در محصولات ضد باکتری مانند پاک کننده ها و جایگزین شدن به جای مواد ضد میکروبی در خمیردندان، دهانشویه و بسته بندی مواد غذایی استفاده کنند.

برای علاقه مند نمودن دانش آموزان میتوانید مطلب فوق را از طریق نمایش فیلم ارائه دهید.

برای نمایش فیلم روی عکس زیر کلیک کنید.

                                          



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : سه شنبه 31 فروردين 1395
.
 
چگونه بفهمیم کم خونی داریم؟
۱) به پوست خود دقت کنید. آیا پوستتان رنگ پریده است؟
در حالت کم خونی،حتی اگر رنگ پوستتان معمولی باشد،ولی لب های شما، کمرنگ تر از حد طبیعی است و پوست شما بی حال و خسته (شل) می باشد.
۲) آیا همیشه احساس خستگی و بی حالی می کنید؟
این ها از علائم شایع کم خونی است.
۳) آیا سردردهای پی در پی دارید؟
و یا اشتهایی برای غذا خوردن ندارید؟ این ها از علائم اولیه کم خونی هستند.
 
۴) آیا مبتلا به یبوست شده اید؟
این هم یکی از علائم اولیه کم خونی است و بدون هیچ تغییری در عادات غذایی به وجود می آید (یعنی مثلا بدون کاهش مصرف میوه و سبزی، دچار یبوست می شوید).
 
۵) آیا تمرکز فکری برای شما سخت شده است؟
این مسئله روی کار شما یا انجام تکالیف درسی شما تاثیرگذار است.
 
۶) آیا دوست دارید مواد عجیب و غریب را که خوراکی نیستند، بخورید،مثل خاک یا کاغذ. چنین حالتی، «پیکا» نام دارد.
 
۷) به حالات روحی و روانی خود دقت کنید.
کم خونی می تواند باعث احساس افسردگی شود.
 
۸) آیا احساس تنگی نفس دارید؟
گلبول های قرمز خون،بخش حیاتی فرآیند تنفس را تشکیل می دهند و این علامت در کم خونی متوسط تا شدید بروز می کند.
 
۹) آیا احساس می کنید انگشتان دست و پای شما همیشه سرد هستند؟
این حالت به دلیل کاهش جریان خون در انگشتان دست و پا، در اثر کم خونی اتفاق می افتد.
 
۱۰) آیا احساس ضعف یا سرگیجه دارید؟
در کم خونی شدید، هنگام برخاستن از رختخواب احساس ضعف زیادی دارید و یا هنگام بلند شدن از جایتان، احساس سرگیجه می کنید.

 

● هشدارها:
اگر به طور ناگهانی،زخم هایی روی زبان یا دهانتان پیدا شد،یا اگر خانم هستید و یک مرتبه دچار قطع قاعدگی شدید،نشان می دهد دچار کم خونی هستید.
اگر بیشتر اوقات غذاهای فرآیند شده و آماده بخورید،یا بعضی وعده های غذایی (مثل صبحانه) را از برنامه غذایی تان حذف کنید،یا ریزه خواری داشته باشید، یا از همه گروه های غذایی استفاده نکنید،
ممکن است آهن و سایر مواد مغذی را به مقدار کافی دریافت نکنید.در این صورت،اگر علائم ذکر شده در بالا را داشتید،احتمالا دچار کم خونی هستید.
کم خونی می تواند در اثر مشکلات پزشکی اصولی و دریافت یا جذب ناکافی آهن در بدن به وجود آید. تنها راه تشخیص کم خونی،دادن آزمایش خون است.اگر فکر می کنید دچار کم خونی هستید،حتماً به پزشک مراجعه کنید.
اگر نسبت به کم خونی خود شک دارید،هرگز مقادیر بالای مکمل های آهن را مصرف نکنید،زیرا دریافت مقادیر زیاد آهن، مسمومیت زاست و عوارض بدی دارد.
برای تشخیص قطعی کم خونی باید به پزشک مراجعه کنید و خودتان بر اساس علائم بالا نمی توانید بگویید حتما دچار کم خونی هستید،زیرا علائم کم خونی می تواند مشابه علائم سایر بیماری ها باشد و کمبود آهن به تنهایی، علت بروز کم خونی نیست.
اگر علائم بالا در شما ادامه داشت،یا دچار یک مشکل خاص پزشکی هستید،حتماً به پزشک مراجعه کنید. اطلاعاتی که در این مقاله برای شما ارائه شده،نمی تواند جایگزین توصیه ها یا درمان تخصصی پزشکی شود.
 
منبع: نیک صالحی


:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 113
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : پنج شنبه 12 فروردين 1395
.
یک ویروس نسبتاً جدید که پشه ناقل آن است، موجب نگرانی در سرتاسر جهان شده است. علت این نگرانی‌ها، تاثیر مخرب آن بر سیستم اعصاب جنین و شیوع سریع این ویروس است.

 

پنج نکته که باید در مورد ویروس زیکا بدانید.

به گزارش پرشین پرشیا به نقل از فرادید، مارگارت چان، رییس سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه با اعلام وضعیت اضطراری عمومی، شیوع این ویروس را “رویدادی محیرالعقول” خواند.
 
به گزارش سی‌ان‌ان، وی گفت: “من اعلام می‌کنم که مجموعۀ میکروسفالی و دیگر آنومالیهای عصبی گزارش شده از آمریکای شمالی که پیشتر در سال ۲۰۱۴ در پلونزی فرانسوی نیز مشاهده شده بود، یک وضعیت اضطراری عمومی بین المللی را رقم زده است.”
 
ویروس زیکا توسط پشۀ “آئدس آئِژیپتی” منتقل می‌شود در حال حاضر به حداقل ۲۴ کشور گسترش یافته است. سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند که در طول یک سال آینده ۳ تا ۴ میلیون نفر در آمریکای جنوبی به این ویروس مبتلا شوند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا به زنان هشدار داده که به این نواحی سفر نکنند؛ مسئولان بهداشتی چندین کشور از کشورهای آمریکای جنوبی به زنان هشدار داده‌اند که تا دو سال آینده باردار نشوند.
 
دیلما روسف، رییس جمهور برزیل روز جمعه گفت: “تا زمانی که پشه به تکثیر ادامه دهد، همۀ ما در مبارزه با این پشه بازنده هستیم. ما باید بسیج شویم تا در این مبارزه شکست نخوریم.”
دکتر آنتونی فاسی، رییس انستیتوی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا گفته است: “این یک اپیدمی رو پیشرفت است. این طور نیست که حوصله‌اش سر برود و برود پی کارش، هر روز که بگذرد وضعیت بدتر خواهد شد.”
پرو جدیدترین کشوری است که ویروس زیکا را گزارش کرده است.

در زیر پنج نکتۀ مهم که باید در مورد زیکا بدانید را می‌خوانید:

زیکا چیست و چرا اینقدر جدی است؟
زیکا یک فلاوی‌ویروس است و با ویروسهای تب زرد، غرب نیل، چیکونگونیا و دنگو هم‌خانواده است. اما برخلاف این ویروسها، واکسنی برای پیشگیری از زیکا یا دارویی برای درمان آن وجود ندارد.
زیکا به خاطر ارتباط خطرناک آن با میکروسفالی موجبات نگرانی جهانی را فراهم آورده است. میکروسفالی یک اختلال عصبی است که باعث می‌شود نوزاد با سری که به طرز غیرعادی کوچک است به دنیا بیاید. این امر موجب مسائل رشدی شدید و غیرقابل جبران و بعضاً مرگ می‌شود.
در برزیل، از ماه نوامبر (آبان) تاکنون ۴۰۴ مورد تایید شده از میکروسفالی در نوزادان گزارش شده است. برای مقایسه، باید بدانید که عدد نوزادان دچار میکروسفالی در برزیل برای کل سال ۲۰۱۴، تنها ۱۴۶ مورد بوده است. تاکنون ۱۵ نوزاد بر اثر میکروسفالی مرده‌اند که ۵ عدد از این مرگها مربوط به زیکا بوده است. در حال حاضر علت ۵۶ مرگ دیگر تحت بررسی قرار دارند و مسئولان در حال بررسی ۳۶۷۰ مورد مشکوک دیگر هستند.
دیگر کشورهای آمریکای جنوبی نیز در حال حاضر شاهد موارد میکروسفالی در نوزادان هستند. روز شنبه، کلمبیا اعلام کرد که نتیجۀ آزمایش ابتلا به زیکا در ۲۰۰۰ زن باردار مثبت بوده است و در ایالات متحده یک زن هاوایی‌ای پس از بازگشت از سفری به برزیل، کودکی دچار میکروسفالی به دنیا آورده است.
شیوع سندروم گیلین-بار (Guillain-Barre) بر اثر ویروس زیکا نیز در چندین کشور گزارش شده است. سندروم گیلین-بار یک اختلال ایمنی نادر است که می‌تواند به فلج شدن منجر شود و بعضاً جان مبتلایان را تهدید می‌کند.
علائم ویروس در اغلب مردم ملایم است و شامل تب، سردرد، خارش و قرمزی چشم می‌شود. در حقیقت، ۸۰ درصد مبتلایان اصلاً متوجه داشتن بیماری نمی‌شوند. این موضوع به خصوص در زنان باردار نگران‌کننده است، چرا که این ویروس از طریق مایع آمنیوتیک به جنین در حال رشد منتقل می‌شود.
دکتر لایل پترسون، متخصص بیماری‌های ویروسی، می‌گوید: “آنچه که در حال حاضر می‌دانیم این است که ویروس به جنین منتقل می‌شود. این در رابطه با بیماری‌های عفونی چیز تازه‌ای نیست، اما برای این ویروس یک قابلیت جدید است.”
دکتر فاسی این موضوع را تایید می‌کند و می‌گوید: “این یک وضعیت بسیار ویژه و غیر عادی است. چرا که تا جایی که می‌دانیم سایر اعضای خانوادۀ فلاوی‌ویروس‌ها این چنین نیستند. شما این قابلیت را در ویروسهای دنگو، غرب نیل یا چیکونگونیا نمی‌بینید.
زیکا چگونه منتقل می‌شود؟
این ویروس معمولاً به این شکل منتقل می‌شود که ابتدا پشۀ آئدس فرد دارای ویروس فعال را نیش زده و سپس ویروسی را از فرد گرفته را با نیش زدن دیگران منتشر می‌کند. افرادی آلوده در دورانی که دچار علائم زیکا هستند، خود به ناقل بدل می‌شوند.
روز سه شنبه، یک مورد انتقال ویروس بر اثر رابطۀ جنسی نیز در آمریکا گزارش شد. در این مورد، فرد مبتلا با شخصی که به تازگی از ونزوئلا بازگشته بود رابطۀ جنسی برقرار کرده بود.
مواردی از انتقال ویروس از طریق خون و رابطۀ جنسی پیشتر نیز گزارش شده بود. ویروس تا یک هفته در خون زنده می‌ماند، اما اینکه تا چه مدت در مایع منی فعال می‌ماند، هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است.
اگرچه ویروس زیکا در شیر مادر نیز مشاهده شده است، اما اینکه از طریق شیر دادن به کودک نیز منتقل می‌شود هنوز مورد تایید قرار نگرفته است.
در مجموع، مهمترین ناقل زیکا پشه‌ها هستند و اصلیترین راه انتقال نیش پشه است.
ویروس زیکا در حال حاضر کجاست؟
ویروس زیکا در حال حاضر به طول محلی در باربادوس، بولیوی، کِیپ ورد، کلمبیا، جمهوری دومینیکن، اکوادور، ال سالوادور، گینۀ فرانسوی، گوادولوپ، گواتمالا، گویان، هاییتی، هندوراس، مارتینیک، پانامه، پاراگوئه، پورتوریکو، سن مارتین، سورینام، ساموا، ویرجین آیلندز ایالات متحده و ونزوئلا شیوع پیدا کرده است.

چطور می‌توانید از خود در برابر زیکا مراقبت کنید؟
در حالی هیچ درمان یا واکسنی برای زیکا وجود ندارد، تنها راه محافظت فعلی در برابر ویروس زیکا اجتناب از مسافرت به نواحی‌ای است که ویروس در آنها فعال است. اگر به کشوری سفر می‌کنید که ویروس زیکا در آن شایع است، اقدامات لازم برای گزیده نشدن از سوی پشه را در پیش بگیرید؛ اقداماتی نظیر: استفاده از دفع کننده‌های پشه، پوشیدن شلوار بلند و پیراهن آستین بلندی که ضخامت کافی برای جلوگیری از نیش پشه را داشته باشد، و خوابیدن در محیطهای دارای کولر و پنجره.

اگر به زیکا مبتلا شدید، تا یک هفته نگذارید پشه شما را نیش بزند، تا از شیوع ویروس به دیگران جلوگیری شود. آئدس آژیپتی ماده، ناقل اصلی زیکا است و برای نیش زدن روز را ترجیح می‌دهد و محیط داخل را به بیرون ترجیح می‌دهد. بسته نگاه داشتن درها و پنجره‌ها برای جلوگیری از ورود پشه ضروری است
چه اقداماتی برای جلوگیری از زیکا در حال انجام است؟
پژوهشگران در لابراتوارهای سراسر جهان به سختی مشغول کارند تا واکسن زیکا را بسازند. به گفتۀ دکتر فاسی، آزمایش کلینیکال برای یک واکسن زیکا ممکن است امسال انجام شود.
 
او می‌گوید: “اگرچه این واکسن در حال گذراندن مراحل خود است، اما مهم است که بدانیم این واکسن را امسال و حتی چند سال آینده نخواهیم داشت، هر چند که شاید بتوانیم امسال آزمایش کلینیکال آن را امسال آغاز کنیم.”
 
تا زمانی که این تلاشها به ثمر بنشیند، مسئولان بهداشتی بکارگیری روشهای متدوال کنترل پشه نظیر استفاده از سموم آفت کش و خالی کردن آبهای راکد را که محل تولید مثل پشه‌ها هستند، در دستور کار قرار داده‌اند.
 
مطالعات نشان می‌دهد که روش خالی کردن آبهای راکد، تنها اثرگذاری کوچکی دارد، چرا که تخلیۀ تمامی نواحی تولید مثل پشه‌ها امکانپذیر نیست. مسئلۀ دیگری که بر پیچیدگی این معضل می‌افزاید این است که پشۀ آئدس آئژیپتی به گونه‌ای تکامل یافته که می‌تواند در نزدیکی انسان زندگی کند و در گلدانها و دیگر منابع کوچک آب تولید مثل کند.
 
یک راه پیشگیری دیگر استفاده از OX513A است؛ یک آئدس آئژیپتیِ نر دستکاری ژنتیکی شده. این مخلوق شرکت بریتانیایی اوکستیک، به نوعی دستکاری شده است که ژنی را منتقل می‌کند که باعث مرگ فرزندانش شود. از آنجایی که ماده‌ها تنها یک بار جفت‌گیری می‌کنند، از لحاظ تئوری این امر می‌تواند به کاهش سرعت رشد جمعیت پشه‌ها بیانجامد. هر یک OX513Aها با نشانگر فلورسنت مشخص شده و دانشمندان می‌توانند آن را تشخیص دهند.
 
آزمایشهای میدانی این پشۀ دستکاری شده در برزیل در سال ۲۰۱۱ بسیار موفق بوده است و به گفتۀ شرکت اوکسیتک توانسته تا ۹۹ درصد از جمعیت هدفگیری شده را نابود کند. رهاسازی نرهای دستکاری شده در ناحیۀ پدرا برانکای برزیل در سال ۲۰۱۴، با ۹۲ درصد موفقیت همراه بود. این پشه در جزایر کایمن، مالزی و پاناما نیز تست شده است.
 
سال گذشته اوکسیتک اعلام کرد که برنامه دارد تاسیسات تولید پشۀ OX513A را در پیراسیکابای برزیل راه اندازی کند که قادر خواهد بود از جمعیت ۳۰۰۰۰۰ نفری این ناحیه محافظت کند.
 
منبع: سلامت نیوز


:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 72
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : پنج شنبه 12 فروردين 1395
.
عموم مردم بعد از خوردن ناهار می‌خوابند. یک پزشک متخصص دستگاه گوارش هشدار داد که این کار به هیچ عنوان برای دستگاه گوارش مناسب نیست و برای سلامت بدن مضر و زیانبار به شمار می‌رود.

فورا بعد از ناهار نخوابید

سید محمدرضا صفایی ، متخصص بیماری های گوارشی گفت: 
«بعد از مصرف غذا، گردش خون در بدن زیاد‌تر می‌شود و با توجه به افزایش گردش خون، باید فاصله بین صرف نهار و استراحت حداقل نیم ساعت باشد.
اگر این فاصله نیم ساعتی رعایت نشود، روند جذب غذا در بدن مختل شده، در نتیجه موجب بروز مشکلاتی چون سنگینی معده، سوءهاضمه، اسیدی شدن معده و یبوست در فرد می‌شود.
با توجه به گرم شدن هوا در این فصل، هر فرد عادی باید روزانه هشت لیوان آب مصرف کند.
افرادی که به دلیل شرایط شغلی در معرض تابش نور آفتاب قرار دارند، طبیعتا باید مصرف آب را افزایش دهند.
کمک به هضم غذا، شادابی پوست، کاهش استرس، کاهش غلظت خون، پایین آوردن ضریب سکته‌های قلبی و مغزی، از بین بردن یبوست، جلوگیری از گرمازدگی و… گوشه‌ای از فواید و مزایای مصرف آب است.
عموم مردم بر این باورند که مصرف آب صرفا به تابستان محدود می‌شود، اما باید بگویم چنین نیست و بدن افراد در فصول دیگر نیز نیازمند آب است.»
با توجه به گفته های این پزشک متخصص می توان نتیجه گرفت که نباید بلافاصله بعد از خوردن ناهار بخوابید، ولی اگر با فاصله زمانی مناسب (حداقل نیم ساعت) از صرف ناهار بخوابید، برای مغزتان مفید است.
دانشمندان متوجه شدند که خوابیدن به اندازه یک ساعت در هنگام بعد از ظهر می‌تواند قدرت مغز را افزایش دهد و به طور شگفت آوری قدرت یادگیری را زیاد کند.
از سوی دیگر هرچه ما ساعات بیش‌تری را بیدار بمانیم، ذهن ما تنبل‌تر خواهد شد و توانایی آن برای ذخیره اطلاعات جدید کاهش پیدا می‌کند.
خوابیدن باعث می‌شود شما از قبل از زمان خواب بسیار بهتر شوید.
این تحقیقات نشان می‌دهد بیدار ماندن در شب‌های امتحان سبب می‌شود قابلیت یادگیری شما برای مطالب جدید تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کند.
دلیل این موضوع آن است که بعضی از قسمت‌های مغز به دلیل بی‌خوابی دچار مشکل می‌شوند و حافظه کوتاه مدت شما نیز پر می‌شود.
در هنگام خواب، معمولا حافظه کوتاه مدت خالی می‌شود و به این ترتیب مغز شما برای یادگیری مطالب جدید آماده می‌شود.
برای انجام این تحقیق ، دانشمندان مطالعه ای را روی ۳۹ فرد جوان انجام دادند و آن‌ها را به دو گروه تقسیم کردند.
یکی از این گروه‌ها بعد از ظهر استراحت کوتاهی داشتند و گروه دیگر در تمام مدت بیدار ماندند.
در طول روز محققان تمرینات یادگیری متفاوتی را برای دو گروه آماده کردند و متوجه شدند افرادی که در تمام مدت بیدار مانده اند، در یادگیری بسیار ضعیف‌تر عمل می‌کنند، در حالی که افرادی که بعدازظهر خوابیده اند، عملکرد بهتری داشتند و قابلیت‌های یادگیری آن‌ها بهبود پیدا کرده بود.
این تحقیقات نشان می‌دهد خوابیدن در هنگام ظهر برای خالی کردن حافظه کوتاه مدت از یافته ها و فراهم کردن فضای جدید برای یادگیری مطالب تازه لازم است. 
 
منبع: ایسنا


:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 105
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : پنج شنبه 12 فروردين 1395
.
با آغاز فصل گرما و افزایش دمای هوا، سلامت جسمی اکثر مردم به دلایل مختلف ممکن است به خطر بیفتد و گاهی اوقات این تغییر شدید دما، واقعا دردسرساز می شود.
 
متخصصان بهداشت عمومی در مرکز تخصصی مایوکلینیک در این مقاله چند نمونه از اختلالات و ناراحتی های جسمی ناشی از افزایش دمای هوا را عنوان کرده اند که آگاهی از آنها به شما کمک می کند تا حد امکان از مواجه شدن با چنین شرایطی پیشگیری کنید.
بنا برگزارش سایت اینترنتی مایوکلینیک، شایعترین ناراحتی ها و بیماری های ناشی از گرم شدن هوا عبارتند از:
 
۱- از دست دادن آب بدن و غش کردن
افرادی که در این فصل زیاد عرق می کنند علاوه بر آب بدن مقادیر قابل توجهی از املاح بدنشان را نیز از دست می دهند. به همین دلیل تشنه می شوند و به سراغ آب می روند. اما واقعیت این است که صرف نوشیدن آب خالی برای جبران املاح از دست رفته کافی نیست. در هوای گرم، از دست دادن آب بدن به سرعت رخ می دهد و اگر به مقدار کافی مایعات دارای املاح ننوشید، دمای بدنتان زیاد می شود و در اثر گرمای بیش از حد ممکن است حتی غش کنید.
 
اگر بیرون از منزل بودید و عرق کردید، بهتر است به جای آب از آب میوه یا نوشابه های ورزشی استفاده کنید که دارای املاح هستند. نشانه های از دست دادن آب بدن شامل تشنگی، خستگی مفرط، سردرد، تهوع و عدم تمرکز و همچنین علائم هشدار دهنده غش هذیان و توهم هستند. در صورتی که فردی در اثر گرمای هوا غش کرد، فورا وی را به اورژانس برسانید چون ممکن است در اثر کمبود آب بدن، کلیه هایش از کار بیفتند. در اورژانس، از طریق سرم، آب بدن تامین می شود.
 
۲- مسمومیت غذایی
هر چه دمای هوا زیادتر باشد، میکروارگانیزم هایی که موجب بروز مسمومیت غذایی می شوند نیز بیشتر می شوند. اگر بیرون از منزل غذا میخورید، حتما دستان خود را با دقت با آب و صابون بشویید. اگر صابون و آب در دسترس نبود با دستمال مرطوب بهداشتی، دستان خود را تمیز کنید. اگر قصد دارید به تفریح بروید، غذای خود را سرد نگه دارید. اگر می خواهید کوه نوردی کنید، غذای خود را منجمد کنید و بعد از اینکه یخ ها آب شدند آن را مصرف کنید. نشانه های مسمومیت غذایی معمولا بعد از دو تا شش ساعت و یا در برخی افراد زودتر بروز می کنند. این نشانه ها شامل تهوع، دل درد، اسهال، تب و یا علائم بیشتر هستند. اگر این نشانه ها را در خود دیدید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
 
۳- نیش پشه
بهتر است هنگام غروب و طلوع آفتاب، از خانه خارج نشوید و یا لباس مناسبی بپوشید چون در این زمان ها، پشه ها زیاد هستند. هنگامی که پشه بدن شما را نیش زد، باید آن نقطه را تمیز نگه دارید و یا روی محل گزیدگی پشه یخ بگذارید. همچنین می توانید از آنتی هیستامین و یا از کرم های ضد خارش استفاده کنید. اگر پشه ای شما را نیش زد و علائمی از قبیل تب، سردرد، درد بدن، تهوع، استفراغ، ورم گره های لنفاوی، جوش پوستی در سینه، شکم و یا پشت دیدید، فورا به پزشک مراجعه کنید چون ممکن است به ویروس «وست نیل» آلوده شده باشید.
 
۴- التهاب گوش
با گرم شدن هوا، افراد بیشتر دوش می گیرند و بیشتر به کلاس شنا می روند. زمانی که بیش از حد در آب باشید، ممکن است آب در کانال گوشتان نفوذ کرده و موجب گرفتگی و التهاب گوش شود. نشانه های این گرفتگی و التهاب عبارت از گوش درد و کاهش شنوایی هستند. اگر دچار این علائم شدید به پزشک مراجعه کنید.
 
۵- آفتاب سوختگی
اشعه خورشید دارای نور مرئی، نور مادون قرمز و اشعه ماورای بنفش است. نور ماورای بنفش دارای سه اشعه UVA، UVB و UVC است. اشعه UVA موجب برنزه شدن پوست و چروک خوردن آن می شود. اشعه UVB نیز باعث آفتاب سوختگی، پیری، چروک و در موارد شدیدتر سرطان پوست می شود. اشعه UVC توسط لایه ازن جذب می شود برای جلوگیری از آفتاب سوختگی مواقعی که تابش خورشید شدید است در منزل بمانید و یا از کرم های محافظت کننده پوست در برابر اشعه خورشید استفاده کنید. نشانه های آفتاب سوختگی معمولا بعد از چهار ساعت قرار گرفتن در معرض آفتاب بروز می کند و بعد از ۲۴ تا ۳۶ ساعت تشدید می شود. این نشانه های ممکن است سه تا پنج روز باقی بمانند.
شایعترین علائم آفتاب سوختگی شامل قرمزی، گرمی و حساس شدن و دردناک شدن پوست و ظهور دانه هایی بر روی پوست هستند. دانه ها و یا جوش ها را به هیچ عنوان نترکانید چون ممکن است عفونت افزایش یابد. در حال حاضر، هیچ درمانی برای آفتاب سوختگی وجود ندارد. آسپیرین، استامینوفن و یا ایبوپروفن برای کاهش درد و تب و سردرد مفید است. نوشیدن آب خنک و دوش آب سرد گرفتن نیز در این موارد می تواند موثر باشد.
 
۶- چشم درد
اشعه ماورا بنفش می تواند به چشم نیز آسیب برساند. این اشعه مضراتی را برای قرنیه و بافت سطحی چشم دارد لذا توصیه می شود با استفاده از عینک های استاندارد از چشم ها محافظت کنید. از این عینک ها در کنار آب نیز استفاده کنید چون آب منعکس کننده نور است. اگر برای مدت کوتاهی در معرض اشعه خورشید قرار بگیرید، ممکن است دچار فتوکراتیت شوید. این عارضه التهاب در قرنیه و نشانه های آن شامل قرمزی چشم، احساس جسم خارجی در چشم و حساسیت به نور هستند. خوشبختانه این التهاب موقتی است و به ندرت باعث آسیب دائمی به چشم می ش

 

ود. اگر برای مدت طولانی تری در مقابل اشعه آفتاب باشید، مشکلات جدی تر می شوند و احتمال بروز آب مروارید، سرطان پوست اطراف پلک و صدمه به شبکیه در این موارد زیاد است. شبکیه دارای پوشش عصبی چشم می باشد که برای دیدن بسیار مهم می باشد. آسیب به شبکیه غیرقابل برگشت است. همچنین بیماری هایی از قبیل ناخنک چشم در اثر زیاد ماندن در برابر اشعه خورشید بروز می کنند.
 
۷- سرطان پوست
سرطان پوست، یکی از مهم ترین و خطرناکترین انواع سرطان ها محسوب می شود. به طور متوسط حدود یک میلیون نفر در هر سال مبتلا به سرطان پوست می شوند. اگر این سرطان به موقع تشخیص داده شود به راحتی درمان می شود. اگر بیش از ۵۰ سال سن دارید و یا به دلیلی پیوسته در برابر اشعه خورشید هستید و یا ابتلا به سرطان پوست در خانواده تان سابقه دارد باید مراقب این بیماری باشید. برای جلوگیری از بروز این سرطان باید از کرم های ضد آفتاب مناسب استفاده کنید، در برابر اشعه خورشید زیاد قرار نگیرید زیرا ممکن است رنگدانه های پوست از بین بروند و دچار بیماری ملانوما که یکی از انواع سرطان های پوست است، شوید و بالاخره اینکه حتما از عینک آفتابی و کلاه لبه دار استفاده کنید.
 

 

منبع: روزنامه مردم سالاری


:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 67
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : پنج شنبه 12 فروردين 1395
.

 

 

مکانیسم عمل انیدراز کربنیک

ارسال کننده : سرکار خانم زری موسوی

 



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1620
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
ن : مهری اشرفی
ت : جمعه 30 بهمن 1394
.

تنها مهره داران خشکی زی که عملاً شش ندارند دسته ای از سمندرها میباشند که به «سمندرهای بی شش» مشهورند.

خانواده ی پله تودونتیده و هینوبیده دارای گونه های بدون شش هستند . اکثر گونه های تشکیل دهنده ی خانواده پله تودونتیده شش ندارند و کاملا خشکی زی اند و تنفس انها از طریق پوست و دیواره ی حفره ی دهانی صورت می گیرند .این سمندرها فقط از طریق پوست و سطح داخلی دهان تنفس میکنن. به دلیل تنفس پوستی، این جانداران فقط در مناطق مرطوب زنده میمانند و معمولاً در غارها، زیر کنده ها، در شکافهای مرطوب تخته سنگ ها و یا لابلای گیاهان مرطوب زندگی میکنند و فقط در هوای مرطوب و بارانی از مخفیگاه خود خارج میشوند.
کارایی تنفس پوستی با نفوذ مویرگها در اپیدرم و همچنین نازک شدن این لایه در روی مویی رگ افزایش یافته است.
البته در دیواره حفره دهانی این جانوران شبکه وسیعی از مویرگهای خونی وجود دارد که به تنفس دهانی حلقی آنها کمک می کند.

 

ارسال کننده: سرکار خانم مهرنوش بنازاده



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 241
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : جمعه 30 بهمن 1394
.

 

دانلود مجلات رشد آموزش زیست شناسی

 

سال تحصیلی 95-94:

          

رشد آموزش زیست‌شناسی 
     شماره 100. پاییز 94

 

سال تحصیلی 94-93:

                                                

  رشد آموزش زیست‌شناسی                                رشد آموزش زیست‌شناسی 

         شماره 96. پاییز 93                                         شماره 97. زمستان 93

 

 

                                         

  رشد آموزش زیست‌شناسی                                رشد آموزش زیست‌شناسی 

        شماره 98. بهار 94                                          شماره 99. تابستان 94

 

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: مقالات زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 114
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : مهری اشرفی
ت : جمعه 13 آذر 1394
.

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد

موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی